FSHF hap regjistrimet e kursit të trajnerëve për licencën UEFA A, këto janë kriteret për t’u pranuar

FSHF hap regjistrimet e kursit të trajnerëve për licencën UEFA A, këto janë kriteret për t’u pranuar

Federata Shqiptare e Futbollit ka hapur regjistrimet për edicionin e ri të kursit për licencimin e trajnerëve të rinj të nivelit UEFA A. Drejtoria Teknike e FSHF-së fton të gjithë të interesuarit të aplikojnë për kursin, që do të nisë më 15 janar 2024.

Kursi i trajnerëve për licencën UEFA A është në përputhje me Konventën e Trajningut të UEFA-s, që parashikon njohjen reciproke nga të gjitha federatat evropiane të titujve UEFA B, UEFA A, UEFA PRO dhe Goalkeeper UEFA-B.

Duke filluar nga 15 janari i vitit të ardhshëm kursi do të zhvillohet në Tiranë (Qendra e Ekipeve Kombëtare në Kamëz) dhe do të jetë i ndarë në 6 periudha të ndryshme, nga muaji janar në muajin maj të vitit 2024, më konkretisht 15 – 20 janar, 12-17 shkurt, 11-16 mars, 08-13 prill, 01-11 maj dhe 27-31 maj.

Për t’u regjistruar, të gjithë kandidatët duhet të plotesojnë kriterin/ kërkesat e mëposhtme:

  1. Të kenë përfunduar Kursin UEFA B;
  2. Të kenë një vit diferencë nga kryerja e kursit UEFA B;
  3. Angazhimi si trajner në një klub ose Akademi me nivelin e licencës UEFA B (Përcaktimi i periudhës së angazhuar si trajner);
  4. Fotokopje e ID ose e Pasaportës;
  5. Fotokopje e Licencës Uefa-B;
  6. CV e plotë

Kërkesa për regjistrim, duhet të dërgohet përmes postës elektronike në adresën [email protected],  përmes postës së zakonshme me konfirmim marrje në adresën Rr. Liman Kaba, Nd. 5, Hyrja 1, Njësia Administrative 5, Kodi Postar 1019, Tiranë ose të dorëzohen fizikisht pranë sekretarisë në të njëjtën adresë. Afati i fundit për paraqitjen e kërkesës është data 08.01.2024. Aplikimet që mbërrijnë pas afatit nuk do të pranohen.

Për çdo informacion të mëtejshëm në lidhje me renditjen, aspektet logjistike dhe organizative të Kursit, kontaktoni Sekretarinë e Shkollës tek adresa e postës elektronike: [email protected].