“Po argëtohem shumë”! Presidentin e UEFA-s nuk e frikëson Superliga: Mezi po e pres atë kompeticion me 2 ekipe…

“Po argëtohem shumë”! Presidentin e UEFA-s nuk e frikëson Superliga: Mezi po e pres atë kompeticion me 2 ekipe…

Sot, bota e futbollit po ndjek situatën rreth Superligës, sepse Gjykata Evropiane e Drejtësisë ka vendosur në favor të atij kompeticioni, por siç janë gjërat, nuk do të jetë aq e lehtë për të filluar atë kompeticion. Për gjithçka ka folur edhe presidenti i UEFA-s, Aleksandar ?eferin, i cili ka dërguar një mesazh të qartë.

“Ne e shohim këtë vendim si një shans për të përmirësuar disa rregulla. Megjithatë, futbolli mbetet i bashkuar, prandaj të gjitha këto klube japin mbështetje dhe kanë të njëjtin qëndrim. Më duket se jo të gjithë e kuptuan këtë vendim në mënyrën më të mirë. Është edhe pozitive për ne. 

Të gjitha organizatat dhe ligat në Evropë janë me ne. E gjithë kjo më argëton sepse sistemi dhe formati që ata prezantuan sot është edhe më afër atij të vitit 2021 kur të gjitha klubet e mundshme i refuzuan”.

Ne nuk do të përpiqemi t’i ndalojmë ata. Ata mund të krijojnë çfarëdo konkurrence që duan. Shpresoj që gara mes dy klubeve të fillojë sa më shpejt. Shpresoj se ata e dinë se çfarë po bëjnë, megjithëse nuk jam më i sigurt për këtë”, tha Ceferin. /Sport Ekspres/